Salată coroniță de Crăciun
Salata coroniță de Crăciun este un aperitiv festiv, ideal pentru masa de sărbători. Aspectul său decorativ seamănă cu o coroniță de brad, iar ingredientele proaspete o fac gustoasă și ușor de savurat.
Ingrediente
100 g salată asortată (spanac, rucola, lollo rosso)
100 g roșii cherry
10 ouă de prepeliță
sare
piper
Pentru dressing
2 linguri ulei de măsline
1 lingură oțet balsamic
Mod de preparare
Speli salata și roșiile și le lași la uscat.
Pentru ouăle poșate, așezi pe foc un vas cu 300 ml de apă și cu 1-2 linguri de oțet. Lași să fiarbă, apoi dai focul mic, spargi câte un ou, îl pui într-o lingură și îl răstorni ușor în apă. Le lași să fiarbă aproximativ un minut și le scoți cu o paletă. Procedezi astfel până le termini. Poți pune două sau trei ouă concomitent.
Pentru dressing, amesteci într-un borcan cu capac uleiul, oțetul, cu sare și cu piper, după gust. Agiți bine borcanul.
Așezi pe un platou salata sub formă de coroniță, ornezi cu roșiile și ouăle poșate, apoi stropești salata cu dressingul pregătit.