Salată cu şuncă, brânză şi portocale

salata sunca branza portocale jpeg

Gata în numai un sfert de oră, această salată poate fi o cină apetisantă sau starterul unui meniu de prânz.

Ingrediente (3 porţii)

300 g şuncă de pui 150 g brânză cu mucegai (sau telemea de oi) frunze de salată verde 200 g caşcaval 1 ardei gras roşu mai mare 1 portocală 2 linguri ulei sare piper zdrobit şi măcinat

Mod de preparare

Aşezi frunzele de salată spălate şi uscate ­într-o salatieră. Amesteci caşcavalul tăiat bastonaşe subţiri cu şunca de pui tăiată şuviţe, cu fâşii de ardei gras şi cu bastonaşe de brânză. O jumătate de portocală o desfaci felii şi le cureţi de pieliţa albă.

Separat, amesteci uleiul cu zeama de la jumătatea de portocală rămasă, sare şi piper, după gust, şi asezonezi ingredientele deja amestecate. Aşezi totul deasupra salatei verzi, pui feliile de portocală şi presari piper boabe zdrobit.