Salată cu varză de Bruxelles rumenită

Grilled brussels sprouts salad 2 jpeg

Această reţetă ar putea fi perfectă pentru un aperitiv deosebit sau pentru o seară deosebită în doi! Te provocăm să o încerci!

Ingrediente

400 g varză de Bruxelles, tăiate în sferturi câteva frunze de salată, ruptă fâşii 1 lingură merişoare uscate 3 felii şuncă prăjită, tăiată fâşii 1 linguriţă parmezan răzuit un sfert de cană + 1 lingură ulei de măsline 1 lingură oţet balsamic un sfert linguriţă sare sucul de la jumătate de portocală

Mod de preparare

Încinge grătarul şi aşază „vărzucile“ aşa cum sunt tăiate. Stropeşte-le cu 1 lingură de ulei de măsline. Lasă-le pe grătar 8 minute, întrocându-le de pe o parte pe alta. Poţi pune pe grătar şi bucăţile de salată, dar nu le lăsa mai mult de 1 minut.

Într-un vas mic, amestecă un sfert de cană de ulei de măsline, oţetul balsamic, sarea şi sucul de portocală. Toarnă mixtura peste frunzele de salată şi varza de Bruxelles.

Pune merişoarele, şunca şi parmezanul pe deasupra şi poţi servi.

sursa: sheknows.com