Salată de creveți în ananas

creveti in ananas jpg

Creveţii sunt ideali, pentru că se fac rapid şi au un gust minunat.

Ingrediente

1 ananas mare

500 g creveți decorticați

2 roșii mari

1 ceapă verde

2 căni baby-spanac

1/2 cană sos de lămâie

3 linguri ulei de măsline

sare și piper, după gust

Mod de preparare

Tai ananasul în jumătate, pe lungime și scoți pulpa cu ajutorul unei linguri, păstrând coaja intactă. Pulpa o tai cubulețe și o dai deoparte.

Încălzești 2 linguri din uleiul de măsline într-o tigaie, la foc mediu-mare și adaugi creveții. Îi prăjești până ce devin puțin rumeniți la exterior, aproximativ 3 minute pe fiecare parte, apoi îi lași la răcit.

Cureți și tai roșiile cubulețe și ceapa verde felii subțiri. Într-un bol, amesteci creveții cu bucățile de ananas, roșiile, baby-spanacul și ceapa verde,torni sucul de lămâie și uleiul de măsline peste salată și amesteci ușor.

Transferi salata în coaja de ananas și servești imediat.