Salată Mimosa cu ton

salata mimosa jpg

O salata făcută în casă, pregătită cu dragoste și răbdare, nu trebuie să lipsească de la mesele festive.

Ingrediente

300 g cartofi fierți

250 g morcovi fierți

1 conservă de ton în suc propriu

1 ceapă albă

200 g maioneză

3 ouă fierte, tari

zeama de la 1 lămâie

150 g brânză ceddar rasă

sare

piper

rodie și mentă, pentru decor

Mod de preparare

Scurgi tonul din conservă și îl mărunțești, apoi îl lași deoparte.

Tai mărunt ceapa și o pui într-un castron cu zeama de la lămâie și cu puțină sare. O lași 10 minute. Între timp, dai prin răzătoarea mare cartofii și morcovii, cureți ouăle, separi albușurile de gălbenușuri, tai fin albușurile, iar gălbenușurile le dai prin răzătoare.

Într-o tavă dreptunghiulară, montezi salata: așezi la bază cartofii, presari sare și piper, după gust, pui jumătate din cantitatea de maioneză, nivelezi, apoi adaugi tonul, ceapa bine scursă, albușurile, restul de maioneză, morcovii, nivelezi, presari brânza rasă, iar peste ea gălbenușurile. O poți decora cu semințe de rodie și frunze proaspete de mentă. Dai la frigider înainte de a o servi.