Salată picantă de pomelo cu creveți
Creveţii se fac rapid şi au un gust minunat.
Ingrediente
1 pomelo mare, curățat și desfăcut în bucățele
1 ceapă verde, tăiată subțire
200 g creveți decorticați
1 ardei iute, roșu
50 g alune sau nuci prăjite
frunze proaspete de mentă
Pentru dressing:
2 linguri ulei de măsline
sucul de la 1 lămâie
1 lingură sos de pește
1 linguriță zahăr brun
1 cățel de usturoi tocat
1 linguriță sos picant
Mod de preparare
Condimentezi creveții cu sare și piper, după gust. Într-o tigaie pusă la foc mediu, adaugi puțin ulei de măsline, pui creveții și-i gătești 2-3 minute pe fiecare parte sau până când devin roz și opaci. Îi dai deoparte să se răcească.
Într-un bol mare, amesteci bucățile de pomelo, creveții, ceapa verde și ardeiul iute. În alt bol, pregătești dressingul, amestecând uleiul de măsline, sucul de lămâie, sosul de pește, zahărul brun, usturoiul mărunțit și sosul picant.
Torni dressingul peste mixul de creveți și pomelo, amestecând ușor pentru a se combina ingredientele. Presari alunele sau nucile prăjite peste salată, pentru un plus de textură și aromă. Decorezi salata cu un fir de ceapă verde și frunze de mentă, pentru o aromă proaspătă.