Sangria cu merişoare
La mesele festive, când îi aduni la un loc pe cei dragi, serveşte-i cu o delicioasă sangria cu merişoare. Acest cocktail alcoolic este varianta perfectă pentru o cină în doi sau pentru ocaziile deosebite.
Sangria cu merişoare – Ingrediente
750 ml vin roşu dulce 150 ml vodcă cu cranberry (suc de merişoare) 420 ml suc de merişoare 300 ml sifon sau apă minerală 230 g merişoare proaspete 100 g zahăr tos 1 linguriţă zeamă de lămâie
Sangria cu merişoare – Mod de preparare
Într-un vas potrivit, la foc mediu-mic, combini merişoarele, zahărul şi zeama de lămâie. Amesteci bine, acoperi oala şi fierbi până când majoritatea merişoarelor se înmoaie.
Adaugi vodca în oală şi fierbi încă 5 minute. Muţi amestecul de merişoare într-o carafă mare. Adaugi vinul dulce şi sucul de merişoare şi amesteci bine. Dai la frigider carafa cel puţin 2 ore, înainte de a servi sangria la masă. Torni sifonul sau apa minerală chiar înainte de servire şi amesteci cu grijă în fiecare pahar.
Sursa + foto: willcookforsmiles.com