Sarailie

sarailie jpeg

Te poftim azi într-o specială călătorie a simţurilor pregătind o delicioasă sarailie.

Ingrediente

1 pachet foi de plăcintă 600 g miez de nucă 200 g unt topit

300 g zahăr

500 ml apă

1 pacheţel zahăr vanilat

zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare

Tai foile de plăcintă în patru, le ungi cu unt topit şi le lipeşti două câte două. Pui pe fiecare pătrat nuci, le rulezi şi le împingi uşor capetele. Ungi cu unt o tavă de aragaz şi aşezi sarailiile pe care le mai dai cu unt topit. Bagi tava la cuptorul încins şi le ţii până când se rumenesc. Între timp, prepari siropul. Pui la fiert apa cu zahărul, zeama de lămâie şi zahărul vanilat. Ţii cam 10 minute şi îl dai deoparte. Scoţi tava şi torni siropul fierbinte peste sarailiile abia scoase din cuptor. Le laşi la răcit, apoi le dai la frigider peste noapte, înainte de a le servi.