Saramură de crap dobrogeană

saramura de biban jpeg

Delta Dunării e un paradis nesecat, care mă cheamă deseori cu gândul la ea. Şi pentru că mi s-a făcut dor de oamenii, locurile şi tot ceea ce se înseamnă Delta cu toate surse şi resursele ei, m-am gândit să prepar astăzi o saramură de crap dobrogeană. Dacă şi vouă vă este poftă, aveţi reţeta aici. Iat-o:

Saramură de crap dobrogeană - Ingrediente (8 porţii)

Pentru peşte 3 kg crap ulei sare 50 g slănină

500 ml apă

piper

1/2 linguriţă de cimbru

1 foaie de dafin

2 ardei graşi copţi pe grătar

3 roşii coapte pe grătar

sare

2 căţei de usturoi

1 legătură pătrunjel

Saramură de crap dobrogeană - Mod de preparare

Pentru saramură, pui apa la fiert, în care adaugi puţin piper, cimbrul, foaia de dafin, ardeii şi roşiile coapte şi sare după gust. Laşi compoziţia la fiert până dă în clocot, iar după ce mai fierbe încă 5 minute, iei de pe foc. Poţi să adăuga 2 căţei de usturoi pisat în prealabil şi nişte pătrunjel tocat mărunt.

Cureţi şi speli peştele şi pui la scurs. Ungi cu puţin ulei, sărezi după şi pui pe o plită la fript, dar numai după ce ai uns grătarul cu slănină. Pentru a evita ruperea peştilor, nu îi mişca de pe grătar decât după ce se frig bine. Îi pui într-un vas, iar peste ei torni saramura, după care acoperi şi laşi în saramură cel puţin o oră înainte de a servi.