Şarlotă cu sos de căpşuni

sarlota cu sos de capsuni jpeg

Pentru o seară romantică, cum este cea de Valentine's Day care se apropie cu paşi repezi, poţi pregăti o delicioasă şarlotă cu sos de căpşuni.

Ingrediente (6 porţii)

6 ouă 3 linguri zahăr 500 ml lapte 4 linguri făină cernută 1 pliculeţ gelatină 1 linguriţă esenţă de vanilie

700 ml apă

4 linguri amidon alimentar

4 linguri zahăr

500 g căpşuni

Mod de preparare

Dizolvi gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Presari făina în laptele rece şi amesteci. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi adaugi laptele cu făină. Amesteci până se omogenizează.

Pui compoziţia la foc mic şi amesteci până se îngroaşă. Baţi albuşurile spumă. Le adaugi peste compoziţia de gălbenuş, amestecând. Adaugi gelatina şi esenţa de vanilie. Torni în formele dorite de tine şi dai la rece.

Decongelezi căpşunile. Le pui cu zahărul la fiert. Dizolvi amidonul în puţină apă rece şi torni peste compoziţie. Amesteci. Laşi să fiarbă până se mai îngroaşă. Serveşti împreună cu şarlota rece.