Şarlotă de ciocolată
Un desert delicios, ideal pentru petreceri - sarlota de ciocolata.
Ingrediente:
o cană de creme fraiche o lingură de ness un pahar de rom pişcoturi o bucată de ciocolată neagră
Mod de preparare:
Se pune o lingură de creme fraiche într-un vas şi se încălzeşte. Când fierbe se adaugă lingura de ness. Se amestecă până se topeşte, apoi vasul se ia de pe foc. Se pune romul într-un castron de supă. Se înmoaie pişcoturile în băutură cu partea de dedesubt, apoi se tapetează o formă de şarlotă cu ele, atât fundul cât şi pereţii. Se bate restul de creme fraiche până se întăreşte şi se amestecă cu crema de ness. Se pun deoparte câte linguri de cremă. Se rade o parte din ciocolată şi se amestecă cu crema de ness. Se pune treptat amestecul în formă. Deasupra cremei se pune un strat de pişcoturi aranjate în formă de stea. Când forma este plină se pune o farfurie peste şarlotă şi se lasă la rece cam 3 ore. Se rupe ciocolata în bucăţi mici. Se adaugă într-un vas şi se pun două linguri de apă. Se ţine la foc mic până se topeşte.
La sfârşit, se scoate şarlota de ciocolata din formă, se pune pe un platou, apoi se toarnă ciocolata topită deasupra ei. Se dă din nou la rece. Decoraţi aceasta sarlota de ciocolata cu mici rozete preparate din crema păstrată deoparte.
Sarlota de caise si iaurt cu blat de biscuiti
Dificultate medie
4 porţii
Timp de preparare: 3h şi 30'