Smochine cu brânză la cuptor
Un aperitiv pur şi simplu delicios, rafinat şi foarte simplu de preparat, smochine cu brânză la cuptor.
De ce ai nevoie pentru smochine cu brânză la cuptor
8 smochine
120 g brânză brie
50 g nuci
Pentru sos
50 g miere
1 praf scorţişoară
1 praf cardamom
coajă de lămâie
cimbru proaspăt
Cum se prepară smochine cu brânză la cuptor
Încălzeşti mierea până devine lichidă. Adaugi scorţişoară şi cardamom după gust, pui puţină coajă de lămâie şi cimbru proaspăt tocat. Dai departe de pe foc şi laşi la infuzat 20 de minute. La final strecori mierea.
Dai drumul la cuptor, pui nucile într-o tavă tapetată şi le coci câteva minute. Speli smochinele, le tai pe trei sferturi, după care le aşezi într-o tavă tapetată şi le dai la cuptor 10 minute. Rupi brânza în opt bucăţi egale. Scoţi smochinele din cuptor, pui în fiecare câte o bucată de brânză şi presari nucile sfărâmate. La final torni mierea şi serveşti smochinele calde.
Sursa foto http://www.justalittlebitofbacon.com