Smochine cu brânză la cuptor

smochine cu branza jpeg

Un aperitiv pur şi simplu delicios, rafinat şi foarte simplu de preparat, smochine cu brânză la cuptor.

De ce ai nevoie pentru smochine cu brânză la cuptor

8 smochine

120 g brânză brie

50 g nuci

Pentru sos

50 g miere

1 praf scorţişoară

1 praf cardamom

coajă de lămâie

cimbru proaspăt

Cum se prepară smochine cu brânză la cuptor

Încălzeşti mierea până devine lichidă. Adaugi scorţişoară şi cardamom după gust, pui puţină coajă de lămâie şi cimbru proaspăt tocat. Dai departe de pe foc şi laşi la infuzat 20 de minute. La final strecori mierea.

Dai drumul la cuptor, pui nucile într-o tavă tapetată şi le coci câteva minute. Speli smochinele, le tai pe trei sferturi, după care le aşezi într-o tavă tapetată şi le dai la cuptor 10 minute. Rupi brânza în opt bucăţi egale. Scoţi smochinele din cuptor, pui în fiecare câte o bucată de brânză şi presari nucile sfărâmate. La final torni mierea şi serveşti smochinele calde.

Sursa foto http://www.justalittlebitofbacon.com

http://www.justalittlebitofbacon.com