Somon cu ananas

Ce am putea să spunem despre această reţetă? Este uşor de preparat, e foarte gustoasă şi are un gust special, influenţat de bucătăria central-americană.
Ingrediente
500 g file de somon 150 g ananas curăţat şi tăiat în bucăţi medii 1 haşmă, tăiată subţire (puteţi folosi şi o ceapă) jumătate dintr-un ardei jalapeno, tocat 2 linguriţe suc de lămâie 1 linguriţă coriandru proaspăt sare piper 2 linguriţe miere un sfert linguriţă apă jumătate linguriţă zahăr brun jumătate linguriţă coriandru boabe, măcinat un sfert linguriţă praf de ghimbir un sfert linguriţă pudră de usturoi un sfert linguriţă piper o pişcătură de sare
Mod de preparare
Începe prin a prepara salsa astfel: combină ananasul, haşma sau ceapa, ardeiul jalapeno, sucul de lămâie şi coriandrul proaspăt. Potriveşte de sare şi piper şi dă deoparte.
Acum ocupă-te de somon. Amestecă mierea şi apa. Dă-le şi pe ele deoparte. Apoi, amestecă zahărul brun, coriandrul pisat, ghimbirul, pudra de usturoi, piperul şi sarea. Pui şi vasul acesta lângă celelalte. Spală somonul şi apoi tamponează-l cu servete de hârtie. Foloseşte o pensulă pentru a unge cu amestecul de miere pe deasupra fiecărui file. Stropeşte cu mixtura de condimente. Iar la sfârşit, stropeşti cu ulei fiecare bucată de peşte.
Transferă bucăţile de peşte pe o folie de aluminiu şi lasă-le la cuptor până când sunt pătrunse. Peştele ar trebui să fie destul de ferm la atingere. Pune deasupra sau langă, pe farfurie, din salsa preparată.
sursa: all-food-considered.com