Somon cu migdale, ceapă şi busuioc

somon cu migdale ceapa si busuioc jpeg

Poate fi servit alături de piure de cartofi, salată sau legume la cuptor.

Ingrediente:

o jumătate de lingură de unt 3 linguri de ulei de măsline o ceapă mică tăiată mărunt sare şi piper după gust o jumătate de linguriţă de zeamă de lămâie o jumătate de cană de migdale 4 linguriţe de muştar 4 file de somon un sfert de cană de ceapă verde tocată un sfert de cană de frunze de busuioc

Mod de preparare:

Turnaţi o jumătate de linguriţă de ulei într-o tigaie şi topiţi untul. Adăugaţi ceapa, sarea şi piperul şi lăsaţi-le pe foc timp de 30-45 de minute, până când capătă o culoare caramelizată maronie.

Adăugaţi zeama de lămâie. Între timp, preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Tapetaţi o tavă pentru copt cu uleiul de măsline rămas. Puneţi migdalele în tavă şi asezonaţi somonul cu sare şi piper.

Ungeţi fiecare file cu muştar şi aşezaţi-l apoi peste migdalele din tavă.

Se lasă la cuptor circa 15 minute, apoi se aşează pe farfurie împreună cu ceapa caramelizată, ceapa verde şi frunzele de busuioc.

Sursa: wholefoodmarket.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg