Somon cu orez brun și varză de Bruxelles

somon cu orez brun jpg

În combinaţie cu orezul brun și varz de Bruxelles, somonul capătă un alt rafinament, plin de arome îmbietoare.

Ingrediente

2 bucăți file de somon

sare și piper, după gust

zeamă de lămâie

1 cană orez brun

2 căni apă

200 g varză de Bruxelles

2 linguri ulei

Mod de preparare

Asezonezi fiecare bucată de somon cu sare, piper și zeamă de lămâie. Lași la marinat câteva minute. Așezi peștele în dispozitivul de gătit la abur și îl lași să se gătească 6-8 minute sau până când carnea se desface ușor cu o furculiță.

Între timp, prepari orezul: îl clătești în apă rece pentru a îndepărta impuritățile, apoi îl fierbi în 2 căni de apă, la foc mediu, până când apa a fost absorbită complet. Acoperi vasul cu un capac și lași orezul să se odihnească 5 minute înainte de servire.

Speli și cureți varza de Bruxelles, îi îndepărteazi frunzele exterioare și o pui într-un vas cu apă clocotită sărată. O fierbi până când devine ușor fragedă, dar nu prea moale, 5-7 minute. Scurgi și o clătești cu apă rece, pentru a opri procesul de gătire.

Așezi fiecare bucată de somon pe un pat de orez brun și alături de varza de Bruxelles fiartă. Pentru un plus de savoare, poți adăuga puțin ulei de măsline.