Somon cu quinoa şi ierburi

Salmon and quinoa parcels title jpeg

Dacă îţi place somonul acest preparat este perfect pentru tine. Alături de quinoa şi ierburi, somonul capătă un gust delicios, fiind potrivit şi pentru cei care ţin dietă.

Ingrediente

1 file somon 1/3 can quinoa (negătită) 1/3 mazăre îngheţată ½ lămâie 60 g sparanghel 1 lingură mărar proaspăt, tocat 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat 1 lingură ulei de măsline extra virgin

Mod de preparare

Preâncălzeşte cuptorul la 180 grade C. Pune cerealele quinoa câteva minute într-o cratiţă pe foc, având grijă să nu se ardă, iar apoi adaugă apă şi fierbe-le 12-15 de minute, până când boabele devin uşoare şi pufoase sau până când nu mai rămâne apă. Dacă mai râmâne, totuşi, apă, scurge bine cerealele.

Toacă sparanghelul şi ierburile. Taie o foaie de copt formând un pătrat in care să poată încăpea somonul, quinoa şi legumele. Amestecă quinoa cu mazărea. Pune foaia de copt într-o tavă, pune compoziţia din quinoa şi mazăre în mijloc şi întinde cu o lingură.

Stropeşte compoziţia cu suc de lămâie şi pune deasupra somonul. Pune sparanghelul în jurul somonului ierburile şi stropeşte totul cu ulei de măsline. Acoperă cu foaia de copt şi pune la cuptor pentru 25 de minute.

Sursa: The Road to less Cake