Somon cu sos cremos de smântână şi mărar
Când alegi să găteşti peşte, încearcă o reţetă delicioasă de somon cu sos cremos de smântână şi iaurt, care te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente
Pentru sos
170 g smântână
2 linguriţe muştar
1 căţel de usturoi mic, pisat
2-3 linguri mărar tocat
1 linguriţă coajă de lămâie rasă
1-2 linguri zeamă de lămâie
2 linguri lapte
Sare
Pentru peşte
1 lingură ulei
4 bucăţi file de somon
felii de lămâie, pentru servire
sare
piper
Mod de preparare
Amesteci toate ingredientele pentru sos, într-un bol. Mai poţi adauga lapte, pentru a fi mai gros sau zeamă de lămâie, după gust. Dai deoparte 15 minute.
Condimentezi bucăţile de peşte cu sare şi piper, după gust. Le rumeneşti în ulei, în jur de 2 minute, pe fiecare parte. Serveşti cu sos, felii de lămâie şi extra mărar, dacă vrei.
Sursa http://www.recipetineats.com