Somon în sos de citrice
Peştele este unul dintre ingredientele cel mai uşor de preparat şi poate fi gătit în nenumărate moduri. Astăzi îţi propunem reţeta de somon în sos de citrice.
De ce ai nevoie pentru somon în sos de citrice
4 bucăţi de somon
75 ml ulei
zeama de la 1 lime
3 linguri zeamă de portocale
3 linguri miere
1 lingură sos de soia
1 praf boia de ardei iute
Cum se prepară somon în sos de citrice
Ştergi bucăţile de somon şi le aşezi pe grătar, pe ambele părţi, până când se rumenesc uşor. Amesteci zeama de la lime cu zeama de portocală, sosul de soia, mierea, uleiul şi boiaua de ardei iute. Când peştele este aproape gata pui sosul pe foc şi-l clocoteşti puţin. Îl torni peste peşte, pe care-l serveşti alături de orez şi legume la grătar.
Sursa foto http://www.fabfood4all.co.uk