Somon la cuptor, cu sos salsa de avocado FOTO

somon la cuptor cu salsa de avocado jpeg

În doar 30 de minute, poţi pregăti un preparat delicios. Ideal pentru ocaziile deosebite sau pentru o cină în doi, acest somon cu sos salsa şi avocado va primi multe laude. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o recomandăm şi bucură-te de savoarea acestui peşte bogat în grăsimi „bune“.

Somon la cuptor, cu sos salsa de avocado - Ingrediente (2-3 porţii)

Pentru somon

450 g somon 1 lingură ulei de măsline 1-2 căţei de usturoi, mărunţiţi ¼ linguriţă boia de ardei ¼ linguriţă pudră de chili ¼ linguriţă piper ¾ linguriţă sare

Pentru sosul salsa de avocado

1/2 avocado copt, curăţat şi fără sâmbure

zeama de la ½ lămâie

½ ceapă roşie mică, tocată

pătrunjel tocat, după gust

150 g roşii, tăiate cubuleţe

2-3 ardei iuţi verzi (jalapeno, dacă preferi), tocaţi

Somon la cuptor, cu sos salsa de avocado – Mod de preparare

Încingi cuptorul. Tai somonul în 2-3 bucăţi. Combini uleiul de măsline, usturoiul tocat, boiaua, pudra de chili, piperul şi sarea. Cu această compoziţie, pudrezi somonul pe toate bărţile.

image

Dai la cuptor 12-15 minute, în funcţie de cât de groase sunt fileurile de somon.

image

Între timp, prepari salsa de avocado. Toci ceapa cât mai fin, pătrunjelul şi ardeiul iute verde. Mărunţeşti usturoiul. Tai roşiile cubuleţe şi cureţi de coajă avocado.

image

Amesteci ceapa, pătrunjelul, ardeii iuţi, usturoiul, roşiile şi zeama de lămâie. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi avocado şi amesteci uşor.

image

Când e gata, muţi somonul pe un platou şi peste el torni sosul salsa de avocado. Serveşti preparatul imediat.

image

Sursa: valentinascorner.com