Somon umplut cu creveţi şi spanac. FOTO

somon umplut cu creveti si spanac png

Aceasta reţetă de somon umplut cu creveţi şi spanac este un plan perfect pentru o cină romantică. Dacă mai ai şi un vin bun pe masă, seara este ca şi reuşită.

Ingrediente (pentru 2 porţii):

2 fileuri de somon 150 g creveţi, spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi 3 cepe verzi, tocate 6 ciuperci, tăiate 2-3 mâini frunze de spanac un sfert cană de nuci de macadamia, fărâmiţate un vârf cuţit sare un vârf cuţit piper un vârf cuţit nucşoară un sfert cană maioneză

Mod de preparare:

image

După ce ai adunat pe lângă tine toate ingredientele şi ţi-ai făcut planul „de atac“, poţi începe cu sotarea cepei şi a ciupercilor.

image

Adaugă nucile de macadamia. Dar numai dacă le vrei mai moi, mai cremoase şi să nu fie atât de „crănţănitoare“. Altfel, le poţi pune aşa cum sunt în umplutură.

image

Adaugă şi spanacul pe care l-ai tăiat fâşii. Lasă numai câteva secunde înainte ca creveţii să se alăture „petrecerii“ din tigaie. Nici pe ei nu-i laşi mai mult de câteva secunde în tigaie, ci doar până capătă o nuanţă roz şi opacă.

image

Lasă umplutura să se răcorească timp de câteva minute, apoi adaugă maioneza şi amestecă. Umple cu această compoziţie buzunarele crestate pe mijlocul fileurilor de peşte.

image

Fileurile le pui într-o tigaie, pe partea cu pieliţă, cam un minut. Pielea va deveni crocantă şi gustoasă. După un minut trebuie să dai flacăra mai mică, pune capacul şi lasă acest somon umplut cu creveţi şi spanac să se facă timp de 5-8 minute.

image

Apoi, transferă peştele într-un vas la cuptor, unde va mai sta câteva minute, până când umplutura somonului începe să bolborosească şi devine auriu-arămie. Cam asta e tot, acest somon umplut cu creveţi şi spanac este gata pentru servit.

Tagliatelle

Tagliatelle

Aperitiv apetisant de porc

Aperitiv apetisant de porc

Creveti cu sos de usturoi

Creveti cu sos de usturoi

Sursa: thehealthyfoodie.com