Somon umplut cu creveţi şi spanac. FOTO

Aceasta reţetă de somon umplut cu creveţi şi spanac este un plan perfect pentru o cină romantică. Dacă mai ai şi un vin bun pe masă, seara este ca şi reuşită.
Ingrediente (pentru 2 porţii):
2 fileuri de somon 150 g creveţi, spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi 3 cepe verzi, tocate 6 ciuperci, tăiate 2-3 mâini frunze de spanac un sfert cană de nuci de macadamia, fărâmiţate un vârf cuţit sare un vârf cuţit piper un vârf cuţit nucşoară un sfert cană maioneză
Mod de preparare:

După ce ai adunat pe lângă tine toate ingredientele şi ţi-ai făcut planul „de atac“, poţi începe cu sotarea cepei şi a ciupercilor.

Adaugă nucile de macadamia. Dar numai dacă le vrei mai moi, mai cremoase şi să nu fie atât de „crănţănitoare“. Altfel, le poţi pune aşa cum sunt în umplutură.

Adaugă şi spanacul pe care l-ai tăiat fâşii. Lasă numai câteva secunde înainte ca creveţii să se alăture „petrecerii“ din tigaie. Nici pe ei nu-i laşi mai mult de câteva secunde în tigaie, ci doar până capătă o nuanţă roz şi opacă.

Lasă umplutura să se răcorească timp de câteva minute, apoi adaugă maioneza şi amestecă. Umple cu această compoziţie buzunarele crestate pe mijlocul fileurilor de peşte.

Fileurile le pui într-o tigaie, pe partea cu pieliţă, cam un minut. Pielea va deveni crocantă şi gustoasă. După un minut trebuie să dai flacăra mai mică, pune capacul şi lasă acest somon umplut cu creveţi şi spanac să se facă timp de 5-8 minute.

Apoi, transferă peştele într-un vas la cuptor, unde va mai sta câteva minute, până când umplutura somonului începe să bolborosească şi devine auriu-arămie. Cam asta e tot, acest somon umplut cu creveţi şi spanac este gata pentru servit.
Sursa: thehealthyfoodie.com