Sorbet de piersici, reţeta simplă
Nu există cale mai simplă de a ajunge de la fruct la desert decât acest sorbet. Reţeta de astăzi reprezintă un sorbet delicios, pe care îl poţi prepara şi cu piersici congelate. În plus, nici măcar nu trebuie să te deranjezi să cureţi fructele de coajă.
Ingrediente
8 piersici întregi proaspete sau congelate, tăiate cubuleţe (cu tot cu coajă) 2 linguriţe zeamă de limetă 1 cană zahăr ¼ linguriţă sare
Mod de preparare
Combini piersicile, zeama de limetă şi zahărul într-un blender şi le pasezi până obţii un piure omogen, fără să rămână bucăţi mari. Îl torni printr-o sită fină şi îl pui într-un recipient etanş, apoi adaugi sare după gust. Pui o folie de plastic şi o apeşi direct la suprafaţa piureului de piersici şi îl dai la congelator 2-3 ore, iar la fiecare oră, amesteci cu o furculiţă, să nu se formeze cristale de gheaţă.
Sursa + foto: www.seriouseats.com