Sorbet de portocale
Ce ai spune de un desert răcoros şi cu puţine calorii în acelaşi timp? Poate că primul gând ţi-ar fugi la o îngheţată, dar un sorbet este mult mai bun, mai ales dacă este unul de portocale.
De ce ai nevoie pentru sorbet de portocale
¾ cană zahăr
¾ cană apă
1 mână frunze de busuioc
2 căni suc proaspăt de portocale
Cum se prepară sorbet de portocale
Combină într-un vas apa, zahărul şi busuiocul. Amestecă până se topeşte zahărul, mai lasă 10 minute, strecoară şi dă la frigider 1 oră. Toarnă sucul de portocale. Pune în sorbetul într-o caserolă şi dă-l la congelator. Scoate vasul la fiecare 30 de minute, timp de trei ore, şi amestecă bine pentru a sparge cristalele de gheaţă.
Sursa foto http://ohsweetday.com