Sos din ierburi aromate

sos shutterstock 85198039 jpeg

Pentru o mâncare deosebită este nevoie întotdeauna de un sos deosebit.

Ingrediente

3 codiţe de ceapă verde câteva frunze de ţelină câteva frunze de pătrunjel verde câteva frunze de mărar verde câteva frunze de cimbru verde câteva frunze de hazmaţuchi câteva frunze de busuioc verde câteva frunze de mentă verde câteva frunze de coriandru verde câteva frunze de oregano verde 300 ml smântână 2 linguri zeamă de lămâie 2 linguri ulei de măsline 2 căţei mai mari de usturoi sare piper

Mod de preparare

Zdrobeşti usturoiul, îl amesteci cu sare, piper, ulei şi zeamă de lămâie, după gust.

Separat, mixezi frunzele de ierburi aromate, ceapa verde, amesteci apoi cu pasta de usturoi şi smântâna până obţii o pastă groasă. Poţi servi sosul din ierburi aromate ca atare,

însoţit de felii de pâine prăjită ori pentru a asezona rasol de peşte, carne de vită, paste sau cartofi prăjiţi.

sursa foto: Shutterstock