Spumă de căpşuni cu „păr de înger“

spuma de capsuni cu par de inger jpeg

Chef Andrei, bucătarul emisiunii „Click!Poftă bună!“, care se difuzează în fiecare sâmbătă, de la ora 11.30, la Prima TV, ne propune astăzi o reţetă rafinată de spumă de căpşuni. Încearc-o şi tu!

Dificultate mică Preparare 60' Pentru 4 cupe

Ingrediente

100 g ciocolată

1 ou

1 măr

10 g unt

2 foi gelatină

100 g căpşuni

200 ml smântână

60 g zahăr

50 g zahăr pentru părul de înger

Mod de preparare

Pentru spuma de ciocolată, topeşti, pe baie de aburi, untul şi adaugi ciocolata. Laşi să se topească, amestecând, apoi dai deoparte şi o laşi la răcorit. Separi albuşul de gălbenuş, apoi

baţi albuşul spumă. Încorporezi în ciocolata topită gălbenuşul, adaugi albuşul uşor, amesteci şi torni în cupe.

Speli bine mărul şi-l dai prin răzătoare cu tot cu coajă. Separat, pui 2 foi de gelatină în apă rece şi prepari conform indicaţiilor de pe ambalaj. Aşezi un vas pe baie de aburi, torni 100 ml de smântână, adaugi mărul şi 30 g de zahăr.

Dai la o parte de pe foc. Amesteci cam 3 minute şi adaugi 1 foaie de gelatină, încorporezi până se topeşte, şi torni spuma de măr, în cupe, peste cea de ciocolată. Pentru spuma de căpşuni, pui restul de zahăr pe baie de aburi, apoi adaugi căpşunile spălate şi tăiate mărunt şi amesteci până când se topeşte zahărul. Torni restul de smântână, amestecând continuu, dai deoparte,

laşi câteva minute şi pui cealaltă foaie de gelatină, încorporezi, laşi puţin la răcorit şi torni peste cele două spume.

Dai cupele la congelator. Pentru „părul de înger“, topeşti zahărul, îl iei de pe foc amestecând continuu. Întinzi pe blatul de lucru o foaie de copt şi, după ce s-a răcorit puţin zahărul topit, cu paleta iei din vas şi faci dâre pe foaie, laşi puţin şi strângi firişoare de zahăr formate.

Scoţi cupele, răstorni pe farfurii, aşezi părul de înger şi serveşti imediat.

image