Spumă de zmeură cu găluşte de brânză
În vacanţele de la munte căutăm zmeura, amuzându-ne şi răsfăţându-ne. Orice bob de zmeură arată aşa bine că ţi-e milă să-l găteşti, dar plăcerea gustului merită!
Ingrediente
Pentru spumă 300 g zmeură 100 g zahăr pudră 100 ml smântână 1 lingură miere ½ linguriţă scorţişoară măcinată.
250 g brânză de vaci
2 ouă
2 linguri griş
sare
frunze de mentă
1 linguriţă scorţişoară măcinată
Preparare
Speli zmeura rapid sub jet de apă rece, opreşti câteva pentru decor şi restul o treci prin blender. Piureul rezultat îl amesteci cu smântâna, zahărul pudră, scorţişoara şi mierea. Ajustezi gustul de dulce şi dai la frigider până faci găluştele de brânză. Freci brânza de vaci cu ouăle, grişul şi un praf de sare şi trebuie să obţii un amestec tărişor din care să poţi lua cu linguriţa. Pui apă la fiert şi când clocoteşte dai drumul găluştelor. Laşi 10 minute până se ridică găluştele şi apoi încă 10 minute la foc mic. Le scoţi cu spumiera.
Serveşti în boluri decorate cu fructe, mentă şi scorţişoară.