Steluţe cu bezea

Ingrediente:
Pentru aluat: 500 g făină 200 g unt 100 g zahăr 2 ouă 1 praf de copt
3 albuşuri
100 g zahăr pudră
Pentru decor:
fulgi de cocos
Mod de preparare:
Freci zahărul cu untul până obţii o compoziţie spumoasă. Adaugi ouăle, pe rând, frecând în continuare, apoi, treptat, făina cernută cu praful de copt şi frămânţi un aluat consistent şi omogen, uşor de prelucrat. Laşi aluatul la rece 30 de minute. Între timp, baţi albuşurile, adăugând treptat zahărul, până obţii consistenţa fermă de bezea. Întinzi cu sucitorul aluatul în foaie, decupezi cu un şablon steluţe, le aşezi pe o tavă unsă şi tapetată cu făină. Presari deasupra fulgi de cocos şi, cu ajutorul unui şpriţ, adaugi câte o bezea pentru fiecare steluţă.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, în primele 10 minute, apoi acoperi cu o coală de hârtie, laşi focul foarte mic şi uşa cuptorului întredeschisă, până se întăresc bezelele.