Steluţe cu bezea

1366911472 7322stelutete 20cu 20bezea jpeg

Ingrediente:

Pentru aluat: 500 g făină 200 g unt 100 g zahăr 2 ouă 1 praf de copt

3 albuşuri

100 g zahăr pudră

Pentru decor:

fulgi de cocos

Mod de preparare:

Freci zahărul cu untul până obţii o compoziţie spumoasă. Adaugi ouăle, pe rând, frecând în continuare, apoi, treptat, făina cernută cu praful de copt şi frămânţi un aluat consistent şi omogen, uşor de prelucrat. Laşi aluatul la rece 30 de minute. Între timp, baţi albuşurile, adăugând treptat zahărul, până obţii consistenţa fermă de bezea. Întinzi cu sucitorul aluatul în foaie, decupezi cu un şablon steluţe, le aşezi pe o tavă unsă şi tapetată cu făină. Presari deasupra fulgi de cocos şi, cu ajutorul unui şpriţ, adaugi câte o bezea pentru fiecare steluţă.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, în primele 10 minute, apoi acoperi cu o coală de hârtie, laşi focul foarte mic şi uşa cuptorului întredeschisă, până se întăresc bezelele.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg