Ştiucă în bacon

1366907692 1053stiuca 20in 20bacon jpeg

Ingrediente:

o ştiucă de aproximativ 1,5 kg 2 cepe mari 200 g miez nucă 100 g stafide 2 ouă 100 ml vin alb 150 ml ulei 300 g bacon sare piper

1h 10 min

medie

Mod de preparare:

Cureţi peştele de solzi, îi scoţi intestinele şi-l speli. Căleşti ceapa tocată mărunt în jumătate din cantitatea de ulei.

Când se aureşte, iei vasul de pe foc, laşi să se răcorească şi adaugi nuca măcinată, stafidele, sarea, piperul şi ouăle.

Amesteci până se omogenizează şi umpli peştele cu compoziţia. Tai baconul felii foarte subţiri şi înfăşori peştele în ele cât mai strâns, să nu iasă umplutura.

Aşezi peştele într-o tavă, stropeşti cu restul de ulei, pui vinul şi coci în cuptor circa 30 de minute, ungând din când în când peştele cu sosul din tavă.