Ştrudel cu spanac şi dovlecei, o reţetă de primăvară

strudel jpeg

Cine spune că ştrudelul poate fi doar un un preparat dulce nu a încercat până acum ştrudelul cu dovlecei şi spanac de primăvară. Îl poţi servi la micul dejun şi chiar poate ţine locul aperitivului.

De ce ai nevoie pentru ştrudel dovlecei

1 pachet aluat foitaj

150 g spanac tocat

2 linguri ulei

1 ceapă tocată

1 ardei verde

1 ardei roşu

2 dovlecei

1 vânătă mică

40 g unt

60 g brânză

sare

piper

susan, opţional

Cum se prepară ştrudelul cu dovlecei

Căleşti ceapa în uleiul încins 5 minute, adaugi ardeii tocaţi, dovleceii tăiaţi cubuleţe şi vânăta tocată, condimentezi cu sare şi piper şi mai ţii pe foc 5 minute, până scade zeama lăsată.

Ungi cu ulei aluatul dezgheţat, pui într-o parte a foii de aluat jumătate din compoziţia de dovlecei, pui spanac tocat şi brânză rasă şi acoperi cu restul de aluat. Repeţi cu cealaltă foaie de aluat. Ungi ştrudelele cu unt topit şi presari seminţe de susan. Le pui într-o tavă cu hârtie de copt şi le ţii la cuptor până când se rumenesc.

Sursa http://blogexquisit.blogs.ar-revista.com

http://blogexquisit.blogs.ar-revista.com