Stufat de miel

stufat de miel jpeg

Nu e greu de preparat, ba din contră e simplu. Multe gospodine nu uită să prepare stufat de miel cu ocazia sărbătorilor de Paşti. Este un preparat tradiţional, delicios, care este bine primit pe mesele creştinilor odată cu Sfintele sărbători pascale.

Stufat de miel - Ingrediente (4-6 porţii)

1 kg carne de miel cu os 7 legături ceapă verde 4 legături de usturoi verde 4 căţei de usturoi 1 ceapă ulei bulion 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 400 ml supă de legume sare piper

Stufat de miel - Cum se prepară

Speli carnea de miel şi o porţionezi. O scurgi de apă într-o sită. Cureţi şi speli verdeţurile, ceapa şi usturoiul, le toci mai mari şi le pui într-un castron.

Torni ulei într-o tigaie şi prăjeşti carnea de miel pe ambele părţi. Scoţi pe o farfurie şi, în aceeaşi tigaie, căleşti ceapa uscată şi usturoiul mărunţit. După ce s-au înmuiat, adaugi ceapa şi usturoiul verde, bulionul, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt şi supa de legume încălzită. Laşi totul la fiert pentru 15 minute, adaugi carnea de miel, sare şi piper, după gust, şi mai laşi încă 5 minute.

Pentru o savoare deosebită, dai vasul la cuptor pentru 20 de minute. Serveşti stufatul de miel cald, presărat cu frunzuliţe proaspete de pătrunjel.