Sufleu de caşcaval
Uşoare, delicate, preparate în timp-record, sufleurile se pot servi în meniuri obişnuite, dar sunt la fel de apreciate şi în meniurile mai pretenţioase. Unul dintre acestea este sufleul de caşcaval.
Ingrediente
200 g caşcaval 100 g telemea de oaie 5 ouă 250 ml lapte dulce 2 linguri unt 2 linguri rase de făină 1 praf de sare
Mod de preparare
Desfaci făina în lapte, adaugi pe rând gălbenuşurile, apoi telemeaua şi caşcavalul rase. Amesteci totul foarte bine.
Separat, baţi albuşurile spumă tare împreună cu un praf de sare, apoi le încorporezi uşor în compoziţia de gălbenuşuri, amestecând cu furculiţa de jos în sus,
pentru a păstra compoziţia bine aerată.
Torni compoziţia într-o formă unsă generos cu unt şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 35-40 de minute. În primele 15 minute, focul trebuie să fie
mai puternic şi nu se permite deschiderea cuptorului, apoi focul se lasă la temperatură potrivită, până când sufleul se rumeneşte frumos deasupra.
sursa foto: Shutterstock