Sufleu de caşcaval cu sos
Mai aveam o rotiţă de caşcaval în frigider şi m-am gândit să prepar un sufleu de caşcaval cu sos. Şi dacă vrei şi tu să urmezi paşii reţetei noastre, îţi dăm un sfat: pentru ca sufleul de caşcaval cu sos să nu se lase, nu deschide uşa la cuptor 25 de minute şi nu mişca vasul în timpul coacerii.
Sufleu de caşcaval cu sos - Ingrediente (2 porţii)
7 linguri de caşcaval ras 5 ouă sare piper după gust pătrunjel pentru decor
1 lingură şi jumătate de unt
2 linguri de făină
2 ceşti de lapte
Sufleu de caşcaval cu sos - Mod de preparare
Topeşti untul, adaugi făina în ploaie şi amesteci pe foc. Torni laptele fierbinte, iar când sosul este gata, adaugi cinci linguri de caşcaval, amestecând continuu. Pui sare şi piper după gust, iei sosul de pe foc, mai adaugi două linguri de caşcaval şi gălbenuşurile.
Separat baţi spumă cele cinci albuşuri (sunt gata în momentul în care întorci castronul, iar acestea nu se varsă) şi încorporezi în sosul alb, turnând câte puţin.
Ungi cu unt o tavă, torni compoziţia, razi caşcaval deasupra şi dai tava la cuptor, la foc moale, pentru aproximativ 35 de minute. La final, decorezi cu pătrunjel.