Supă-cremă de mazăre
Supă-cremă de mazăre este foarte uşor de preparat. Este perfectă pentru o cină sau, de ce nu, pentru o ocazie specială!

Ingrediente
500 g mazăre
2 morcovi
1 ceapă
1/2 țelină
4 căței de usturoi, curățați și tăiați
3 cartofi
sare
piper
2 linguri ulei
2 linguri smântână
1 legătură pătrunjel
3 linguri parmezan ras
2-3 linguri zeamă de lămâie
crutoane, pentru servit
Mod de preparare
Cureți și speli mazărea. Speli și cureți cartofii, ceapa, morcovii și țelina, apoi le tai cubulețe.
Așezi pe foc o oală cu un litru de apă cu sare și adaugi mazărea. Lași la fiert. Separat, încingi uleiul și călești ceapa, cu morcovii, cu țelina, cu cartofii și cu usturoiul, potrivești de sare și piper, și le călești până se înmoaie, apoi le răstorni peste mazăre. Lași la fiert până când s-au înmuiat și oprești focul.
Pasezi legumele cu blenderul vertical, adaugi smântâna, parmezanul, mai așezi pe foc oala 10 minute și o dai deoparte. Pui zeama de lămâie, amesteci și poți servi supa cu crutoane.




























