Supă de cartofi, praz şi sparanghel

supa jpeg

Această supă poate fi considerată un hibrid între alte două supe: cea de sparanghel şi cea de cartofi cu praz. Noi îţi prezentăm varianta cremoasă, la care îţi recomandăm unele condimente şi crutoane.

Ingrediente

1 lingură ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 1 fir praz, tocat 2 căţei usturoi pisaţi jumătate cană vin alb sec 1 linguriţă sare de mare 500 g cartofi, curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe 2 l supă de legume sau de pui 1 legătură de sparanghel, curăţat

Mod de preparare

Încinge uleiul într-o tigaie. Sotează ceapa şi prazul la foc măricel până când se mai înmoaie. Asta ar însemna cam 5 minute. Adaugă usturoiul şi găteşte-l 1 minut. Toarnă vinul şi sarea. Amestecă până se reduce la jumătate, dezlipind ceea ce s-a lipit de fundul tigăii.

Adaugă cartofii şi acoperă cu supa. Adu la punctul de fierbere mărind flacăra. Lasă pe foc până când cartofii pot fi pătrunşi cu uşurinţă cu furculiţa. Cam 15-20 de minute.

Adaugă sparanghelul (vezi cum se curăţă aici ) şi dă la o parte de pe foc. Lasă 5 minute şi cu mixer de mână pasează întreaga compoziţie. Gustă şi potriveşte de sare şi piper. Serveşte la temperatura camerei.

aici )

sursa: kitchendaily.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg