Tagliatele cu creveți și sparanghel
Tagliatele cu creveți și sparanghel este un preparat savuros și rafinat, ideal pentru o masă specială.

Ingrediente
500 g sparanghel
2 ardei graşi
300 g creveți
200 g tagliatele
sare
piper
1 lămâie
5-6 căței de usturoi zdrobiți
2 linguri unt
3 linguri ulei
mărar, pentru servit
Mod de preparare
Prepari tagliatelele conform indicațiilor de pe ambalaj, le lași la scurs și păstrezi puțin din apa în care au fiert.
Cureți și speli creveții. Speli ardeii și sparanghelul. Tai ardeii fâșiuțe, îndepărtezi partea lemnoasă a sparanghelului și îl tai în bucăți mai mici.
Pui untul într-o tigaie cu uleiul, iar după ce untul s-a topit, adaugi ardeii, amesteci, pui sare și piper după gust, și sparanghelul. Lași câteva minute, doar cât să devină al dente și îi scoți. Pui în aceeași tigaie creveții, adaugi usturoiul și torni zeama de lămâie, amesteci, lași doar câteva minute până când creveții devin roz și puțin rumeniți, apoi adaugi sparanghelul, tagliatelele și ardeii, amesteci, ții 2 minute pe foc și dai deoparte. Le servești presărate cu mărar tăiat fin.