Tagliatele cu creveți și sparanghel

Tagliatele cu creveți și sparanghel este un preparat savuros și rafinat, ideal pentru o masă specială.

tagliatele cu creveti jpg

Ingrediente

500 g sparanghel

2 ardei graşi

300 g creveți

200 g tagliatele

sare

piper

1 lămâie

5-6 căței de usturoi zdrobiți

2 linguri unt

3 linguri ulei

mărar, pentru servit

Mod de preparare

Prepari tagliatelele conform indicațiilor de pe ambalaj, le lași la scurs și păstrezi puțin din apa în care au fiert.

Cureți și speli creveții. Speli ardeii și sparanghelul. Tai ardeii fâșiuțe, îndepărtezi partea lemnoasă a sparanghelului și îl tai în bucăți mai mici.

Pui untul într-o tigaie cu uleiul, iar după ce untul s-a topit, adaugi ardeii, amesteci, pui sare și piper după gust, și sparanghelul. Lași câteva minute, doar cât să devină al dente și îi scoți. Pui în aceeași tigaie creveții, adaugi usturoiul și torni zeama de lămâie, amesteci, lași doar câteva minute până când creveții devin roz și puțin rumeniți, apoi adaugi sparanghelul, tagliatelele și ardeii, amesteci, ții 2 minute pe foc și dai deoparte. Le servești presărate cu mărar tăiat fin.