Tagliatelle cu scoici şi ciuperci

tagliatelle scoici ciuperci jpeg

Pentru o cină la care ai invitaţi, aceste preparat este ideal. Veţi avea parte, astfel, de o seară reuşită!

Dificultate mică Preparare 40' Pentru 4 porţii

Ingrediente

200 g carne de scoici

300 g ciuperci champignon mici

400 g paste (de preferat tagliatelle)

2 linguri ulei de măsline

2 linguri smântână

1 lingură de unt

1 ceapă mică

1 căţel de usturoi

busuioc uscat

pătrunjel verde

oregano uscat

sare

piper

Mod de preparare

Cureţi ceapa şi ciupercile, le tai felii subţiri şi le căleşti în ulei bine încins până se înmoaie. Le condimentezi, după preferinţă cu usturoi zdrobit, sare, piper, busuioc şi oregano.

Separat, căleşti scoicile în unt şi la final le combini cu ciupercile. Adaugi smântâna şi dai în câteva clocote.

Fierbi al dente pastele în apă cu sare, le scurgi şi le aşezi pe un platou cald. Torni deasupra amestecul de scoici şi ciuperci şi le serveşti decorate cu frunzuliţe de pătrunjel verde.