Tagliatelle cu scoici şi ciuperci

Pentru o cină la care ai invitaţi, aceste preparat este ideal. Veţi avea parte, astfel, de o seară reuşită!
Dificultate mică Preparare 40' Pentru 4 porţii
Ingrediente
200 g carne de scoici
300 g ciuperci champignon mici
400 g paste (de preferat tagliatelle)
2 linguri ulei de măsline
2 linguri smântână
1 lingură de unt
1 ceapă mică
1 căţel de usturoi
busuioc uscat
pătrunjel verde
oregano uscat
sare
piper
Mod de preparare
Cureţi ceapa şi ciupercile, le tai felii subţiri şi le căleşti în ulei bine încins până se înmoaie. Le condimentezi, după preferinţă cu usturoi zdrobit, sare, piper, busuioc şi oregano.
Separat, căleşti scoicile în unt şi la final le combini cu ciupercile. Adaugi smântâna şi dai în câteva clocote.
Fierbi al dente pastele în apă cu sare, le scurgi şi le aşezi pe un platou cald. Torni deasupra amestecul de scoici şi ciuperci şi le serveşti decorate cu frunzuliţe de pătrunjel verde.