Tăiţei cu sos de somon
Dacă aţi rămas în pană de idei pentru un meniu pentru prietenii invitaţi la masă, iată propunerea noastră.
Ingrediente 400 g tăieţei laţi 1 lingură ulei de măsline 2 fire ceapă verde 250 g somon 2 linguri zeamă de lămâie sare piper
Cum se prepară
Se încălzeşte fondul de peşte şi se lasă să fiarbă circa 10 minute. Se adaugă smântâna, se lasă să fiarbă puţin, ca sosul să devină ceva mai consistent. Somonul se taie fâşii fine şi se stropeşte cu zeamă de lămâie. Ceapa verde se taie inele, se trece prin ulei încins, apoi se adaugă somonul, se prăjeşte puţin, se asezonează cu sare şi piper, după gust, şi se adaugă totul în sosul de smântână. Tăieţeii se fierb al dente, se scurg de apă, se pun într-un castron preîncălzit, se toarnă peste ei sosul de somon şi se amestecă.