Tartă aperitiv cu ciuperci
Ciupercile se găsesc in orice sezon, dar în această perioasă poţi profita de ciupercile sălbatice, pentru ca tarta aperitiv cu ciuperci să aibă un gust special.
De ce ai nevoie pentru tarta aperitiv cu ciuperci
400 g aluat foietaj
25 g unt
2-3 linguri făină
300 g ciuperci
25 g parmezan
1 legătură pătrunjel
1 căţel de usturoi
1 ou
Cum se prepară tarta aperitiv cu ciuperci
Topeşte untul în tigaie şi adaugă ciupercile curăţate şi tocate. Lasă 5 minute până se sotează şi scade sosul. Dă deoparte şi adaugă pătrunjelul tocat, usturoiul pisat şi parmezanul ras.
Presară făină pe suprafaţa de lucru şi întinde aluatul pentru tartă după formă. Aşază aluatul în tavă, inclusiv pe margini. Răstoarnă umplutura şi nivelează. Pune deasupra oul bătut şi dă tarta la cuptor până se rumeneşte.