Tartă cremoasă cu dovleac

tarta cu dovleac jpeg

Nu ai nevoie de multă experienţă în bucătărie pentru a prepara această delicioasă tartă cremoasă cu dovleac

De ce ai nevoie pentru tartă cremoasă cu dovleac

400 g nuci

200 g fulgi de ovăz

4 linguri unt

2 linguri zahăr

1 praf de sare

200 g dovleac copt, pasat

100 g smântână

50 g zahăr brun

50 ml lapte

2 ouă

1 albuş

1 praf scorţişoară

Cum se prepară tarta cremoasă cu dovleac

Pune nucile şi fulgii de dovleac într-o tavă în cuptor şi lasă-le la copt 12-15 minute. După ce s-au rumenit macină nucile, fulgii de ovăz, adaugă untul, cele două linguri de zahăr şi un praf de sare. Când s-au amestecat pune compoziţia, inclusiv de margini, într-o formă rotundă de tort, cu inel detaşabil. Bagă forma la frigider 15 minute, după care la cuptor 20-25 de minute. Lasă la răcorit.

Mixează piureul de dovleac cu smântâna, laptele, zahărul brun, ouăle şi scorţişoara. Toarnă compoziţia peste blatul de nuci şi mai ţine la cuptor 40-45 de minute. Serveşti tarta după ce s-a răcit.

Sursa foto http://www.takingonmagazines.com

http://www.takingonmagazines.com