Tartă cu ardei copţi

tarta cu ardei copti jpeg

Cui nu-i plac ardeii copţi? Cui nu-i plac tartele? Sau, cel mai bine, cui nu-i place tarta cu ardei copţi?

Ce ai nevoie

Pentru aluat 200 g făină 100 g unt 1 praf de sare

5 ardei graşi roşii

2-3 căţei usturoi

2 linguri ulei

200 g mozzarella (sau alt tip de brânză)

4-5 frunze de busuioc verde

3 ouă

4 linguri lapte

sare

piper

Cum se prepară

Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea şi untul rece. Se adaugă două linguri de apă rece dacă este nevoie şi se frământă un aluat omogen. Se înveleşte în folie alimentară şi se lasă să se odihnească la rece 30 de minute. Între timp, se introduc ardeii în cuptorul preîncălzit până coaja devine maronie, după care se introduc într-o pungă de plastic pentru 5 minute. Se curăţă de coajă şi de seminţe şi se taie fâşii. Se presară cu usturoiul pisat, se stropesc cu ulei, se presară cu sare şi piper, după gust, şi se amestecă. Aluatul se întinde şi se îmbracă cu el o formă de tartă, ridicând bine pe margini. Se acoperă centrul cu hârtie de copt şi se pun boabe de fasole. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 10-15 minute. Se scot boabele şi hârtia şi se pune ardeiul gras. Se presară brânza rasă şi busuiocul tocat. Ouăle se bat cu laptele şi cu un praf de sare, se toarnă peste ardei, şi se introduce din nou în cuptor pentru alte 30-40 de minute. Se serveşte caldă, dar şi rece.