Tartă cu biscuiţi şi ananas
Biscuiţii care sunt preparaţi în casă se păstrează crocanţi dacă în cutia în care sunt păstraţi se pune un cubuleţ de zahăr. Îi poţi folosi chiar şi pentru această tartă.
Ingrediente (1 tartă)
Pentru blat 300 g biscuiţi cu ciocolată 100 g unt Pentru umplutură 120 g unt 200 g zahăr pudră 120 g ciocolată albă 3 linguri lichior de cocos 150 ml frişcă 100 g ananas din conservă 50 g fulgi cocos Preparare
Tai cubuleţe untul moale şi-l amesteci cu biscuiţii sfărâmaţi, până obţii un amestec omogen. Întinzi compoziţia într-o formă de tort mai mică, ridicând aluatul inclusiv pe pereţii formei. Freci spumă zahărul cu untul înmuiat la temperatura camerei. Adaugi ciocolata topită pe baie de aburi şi lichiorul. Încorporezi frişca, amestecând uşor de jos în sus. Torni crema pe blatul de biscuiţi. Laşi la scurs ananasul, apoi îl tai bucăţi potrivite. Înfigi bucăţile de ananas în cremă, presari fulgii de cocos şi laşi prăjitura la rece până o serveşti.