Tartă cu brânză de capră
Poate fi o variantă pentru prânz la birou sau chiar un mic dejun, deoarece tarta cu brânză de capră este consistentă şi săţioasă.
De ce ai nevoie pentru tartă cu spanac
600 g spanac
3-4 căţei de usturoi
2 linguri ulei
5 ouă
4 albuşuri
50 ml lapte
sare
piper
150 g brânză de capră
50 g roşii uscate
Cum se prepară tartă cu brânză de capră
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă. Căleşti în ulei usturoiul tocat cu spanacul tocat până acesta nu mai lasă apă. Asezonezi cu sare şi dai deoparte. Separat, baţi ouăle cu albuşurile, torni laptele, asezonezi cu sare şi piper după gust. Torni ouăle peste spanac, iar deasupra presari brânza de capră sfărâmată şi roşiile tocate. Torni compoziţia în formă şi o dai la cuptor 30-40 de minute. Laşi tarta să se răcească 10 minute, înainte să o feliezi.
Sursa foto http://www.fitmittenkitchen.com/