Tartă cu brânză dulce şi smochine

tarta cu smochine jpeg

Smochinele se numără printre cele mai aromate fructe ale sezonului. Din ele se obţine o delicioasă dulceaţă, dar şi o tartă care va stârni admiraţia familiei.

De ce ai nevoie pentru tartă

Pentru aluat

250 g făină

125 g unt rece

1 ou

1-2 linguri apă rece

50 g zahăr pudră

Pentru umplutură

400 g smochine

200 g brânză dulce de vaci

200 g cremă de brânză

esenţă de vanilie, după gust

Cum se prepară tarta cu smochine

Tai untul rece cubuleţe, apoi îl amesteci cu fâina până când obţii o compoziţie sfărâmicioasă. Adaugi oul, apa şi făina, omogenizezi, înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute.

Mixezi brânza proaspătă, bine scursă, până obţii o consistenţă fină, apoi adaugi crema de brânză şi esenţa de vanilie.

Întinzi o foaie din aluat, pe care o aşezi într-o tavă, inclusiv pe margini, şi o înţepi cu furculiţa din loc în loc. Pui crema de brânză, o nivelezi şi aşezi deasupra felii de smochine. Dai tarta la cuptor 40-50 de minute, până când se rumeneşte aluatul.

Sursa https://www.inanastasiaskitchen.com/

https://www.inanastasiaskitchen.com/