Tartă cu brânză şi mere
O combinaţie reuşită de brânză şi mere într-un desert apetisant!
Ingrediente (1 tartă)
Pentru aluat 270 g făină 2 ouă 5 linguri zahăr 125 g unt 1 linguriţă praf de copt
400 g brânză de vaci
4 ouă
100 g zahăr
1 lingură griş
100 ml compot
1 linguriţă esenţă de vanilie
3 mere
coaja rasă de la ½ de lămâie
1 plic gelatină incoloră
Mod de preparare
Mixezi ouăle cu zahărul, adaugi untul, iar după ce s-au omogenizat încorporezi făina amestecată cu praful de copt. Dai aluatul la rece aproximativ o oră. Freci brânza cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă, adaugi ouăle, unul câte unul, grişul, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Întinzi aluatul în tavă, inclusiv pe margini, torni compoziţia de brânză şi merele feliate. Dai tarta la cuptor până se rumeneşte. După ce s-a răcorit torni gelatina preparată conform instruc-ţiunilor de pe plic, amestecată cu compotul.