Tartă cu brânză şi nucă
E vremea bunătăţilor cu nuci! Aşa că profită din plin şi bucură-i pe cei dragi cu deserturi cu nucă.
Ingrediente (1 tartă)
Pentru blat 200 g făină 1 ou 100 g unt 2 linguri smântână 2 linguri zahăr pudră 1 praf de copt
150 g miez de nucă zdrobit
100 g zahăr
6 linguri smântână
500 g brânză
100 g zahăr pudră
4 ouă
100 g unt moale
coajă rasă de portocală
Ingrediente
Mixezi ingredientele pentru blat până se formează un aluat omogen, consistent şi elastic. Îl acoperi cu o folie şi îl laşi la frigider 30 de minute. Separat, amesteci zahărul cu două linguri de apă şi laşi să fiarbă până se caramelizează. Adaugi smântâna uşor încălzită şi laşi să fiarbă până se topeşte caramelul. Iei vasul deoparte de pe foc, adaugi nucile zdrobite, amesteci şi laşi să se răcească, după care le amesteci cu aluatul.
Amesteci, într-un castron, brânza, untul moale, zahărul, gălbenuşurile şi coaja rasă de portocală, iar la sfârşit încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare. Îmbraci o formă cu pereţi detaşabili cu aluatul preparat (cu tot cu pereţi). Torni umplutura de brânză şi dai tarta la cuptor, la foc mic, pentru circa 45 de minute (verifici cu scobitoarea când este gata). Scoţi tarta numai după ce se răceşte complet, o ornezi după dorinţă şi o laşi la frigider până va fi servită.