Tartă cu ceapă verde
Pentru că ceapa verde este pe toate drumurile, cum se zice, profităm de aroma şi gustul ei, într-o delicioasă tartă.
Ingrediente (1 tartă)
1 legătură ceapă verde 1 ardei roşu 100 g măsline 3 linguri ulei 6 ouă 400 g făină 200 ml smântână 6 linguri griş 1 plic praf de copt 100 g brânză telemea, nu foarte sărată
Mod de preparare
Tai ceapa verde mărunt şi o căleşti în ulei împreună cu ardeiul roşu tocat. Baţi ouăle şi le amesteci cu smântâna şi grişul. Încorporezi făina cu praful de copt şi amesteci, având grijă să nu rămână cocoloaşe. Pui ceapa şi ardeii.
Torni compoziţia într-o tavă rotundă, unsă cu ulei şi presărată cu griş, pui din loc în loc bucăţi de brânză telemea. Dai tava la cuptor aproximativ
45 de minute.