Tartă cu ciocolată şi frişcă
Cauţi o reţetă rapidă? Iată o tară cu ciocolată care este gata în doar 50 de minute. Cei dragi o vor aprecia cu siguranţă, mai ales că este un desert irezistibil.
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină 20 g zahăr 170 g unt 1 praf de sare 1 gălbenuş 2 linguri apă rece
Pentru cremă
500 g ciocolată menaj
350 g smântână pentru frişcă
25 g nucă coaptă şi zdrobită
1 lingură unt
2 pliculeţe gelatină
Pentru ornat
100 g smântână pentru frişcă
ciocolată rasă
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi le frămânţi până obţii un aluat pe care-l dai la frigider, înfăşurat în folie, 30 de minute. Îl întinzi într-o formă, îl înţepi din loc în loc şi-l dai la copt până se rumeneşte.
Aşezi pe baie de aburi ciocolata ruptă bucăţele, împreună cu smântâna şi cu untul. Amesteci până când se topeşte şi dai deoparte de pe foc. Încorporezi gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj şi nuca. Răstorni crema de ciocolată în aluatul răcit şi nivelezi. Baţi frişca rece şi o întinzi peste cremă, apoi presari ciocolata rasă. Păstrezi tarta la rece.
Tartă cu brânză dulce şi gem de vişine