Tartă cu coacăze
Prepară o tartă cu un gust acrişor de coacăze, pe care o poţi însoţi cu o cană de ceai.
Ingrediente (1 tavă)
200 g făină Raftul bunicii 100 g unt rece sare 1 lingură apă rece 1 ou zahăr pudră
500 g coacăze
100 g zahăr
100 g nuci măcinate
5 albuşuri
150 g zahăr
Mod de preparare
Decongelezi coacăzele, le scurgi şi le amesteci cu zahărul. Combini făina Raftul bunicii cu untul rece, tăiat cubuleţe, presari sarea şi frămânţi până obţii un aluat nisipos. Adaugi oul şi-l omogenizezi, iar dacă aluatul este tot nisipos torni apa rece, frămânţi, aduni aluatul într-o bilă şi-l dai la frigider cel puţin 30 de minute.
Întinzi aluatul, apoi îl aşezi într-o tavă tapetată, îl înţepi din loc în loc, torni fructele scurse şi dai tarta la cuptor. Între timp, prepari foaia de deasupra. Baţi albuşurile o spumă tare, în care torni treptat şi zahărul, apoi adaugi nucile măcinate. Torni bezeaua peste fructe şi o mai dai la cuptor până când se rumeneşte. Poţi servi tarta presărată cu zahăr pudră.