Tartă cu coacăze

tarta cu coacaze jpeg

Prepară o tartă cu un gust acrişor de coacăze, pe care o poţi însoţi cu o cană de ceai.

Ingrediente (1 tavă)

200 g făină Raftul bunicii 100 g unt rece sare 1 lingură apă rece 1 ou zahăr pudră

500 g coacăze

100 g zahăr

100 g nuci măcinate

5 albuşuri

150 g zahăr

Mod de preparare

Decongelezi coacăzele, le scurgi şi le amesteci cu zahărul. Combini făina Raftul bunicii cu untul rece, tăiat cubu­leţe, presari sarea şi frămânţi până obţii un aluat nisipos. Adaugi oul şi-l omogenizezi, iar dacă aluatul este tot nisipos torni apa rece, frămânţi, aduni aluatul într-o bilă şi-l dai la frigider cel puţin 30 de minute.

Întinzi aluatul, apoi îl aşezi într-o tavă tapetată, îl înţepi din loc în loc, torni fructele scurse şi dai tarta la cuptor. Între timp, prepari foaia de deasupra. Baţi albuşurile o spumă tare, în care torni treptat şi zahărul, apoi adaugi nucile măcinate. Torni bezeaua peste fructe şi o mai dai la cuptor până când se rumeneşte. Poţi servi tarta presărată cu zahăr pudră.