Tartă cu cremă de cocos, banane şi frişcă

Tarta cu crema de cocos, banane si frisca jpeg

Această reţetă conţine două ingrediente-cheie pentru deserturi, fulgii de nucă de cocos şi o budincă delicioasă. Învaţă să faci de la zero această tartă cu multă cremă şi frişcă, în combinaţie cu banane feliate.

Ingrediente (8-10 porţii)

1 foaie pentru plăcintă (1 pachet de aluat congelat sau aluat preparat de tine) 135 g zahăr 3 linguri amidon de porumb 1/4 linguriţă de sare 240 ml lapte esenţă vanilie esenţă cocos 180 g fulgi de cocos 1 – 2 banane medii, feliate 1 cană şi jumătate frişcă lichidă rece 3 linguri zahăr pudră

Mod de preparare

Dai la cuptor crusta aşezată într-un vas termorezistent, potrivit instrucţiunilor de pe pachet (sau conform instrucţiunilor din reţetă pentru o crustă de tartă). O laşi să se răcească. * Aceasta este o budincă făcută de la zero. La bază, este o budincă de vanilie, la care adaugi esenţă şi fulgi de nucă de cocos, dar trebuie să foloseşti şi ouă întregi, pentru a-i da culoare.

Pui zahărul, sarea, amidonul de porumb şi laptele într-o cratiţă. Fierbi totul la foc mediu-mare, amestecând constant, până când compoziţia devine groasă, consistentă şi face bule de aer (aproape 7-8 minute). Apoi dai focul mic şi mai fierbi 2 minute.

Iei budinca de pe foc şi încorporezi esenţa de vanilie şi puţină esenţă de cocos. Amesteci acum în compoziţie 120 g de fulgi de cocos. Muţi budinca într-un bol, o acoperi şi o laşi 30 de minute să se răcească.

Pentru a asambla tarta: pui un strat subţire de budincă peste crusta făcută din aluat. Pui bananele feliate într-un singur strat şi apoi torni restul de budincă. Acoperi tarta şi o laşi la rece cel puţin 6 ore sau peste noapte.

Prăjeşti cele 60 de grame rămase din fulgii de cocos într-o cratiţă cu fundul gros, la foc mediu-mic. Amesteci continuu până când se rumenesc fulgii de cocos. Îi iei imediat de pe foc. Reţine: fulgii de cocos se rumenesc şi se pot arde rapid, aşa că nu îţi lua privirea de pe cratiţă în timp ce îi prăjeşti ca pe alune.

Înainte de a servi tarta cu budincă, prepari frişca. Baţi cu un mixer electric frişca lichidă (trebuie să aibă un conţinut mare de grăsime) la viteză mare, adaugi un pic de esenţă de cocos şi zahărul pudră, încet-încet, în timp ce amesteci. Baţi frişca până se ţine bine. Acoperi budinca cu frişca şi cu fulgii de cocos rumeniţi anterior. Serveşti prăjitura şi o consumi în cel mult 2 zile.

Sursa: crazyforcrust.com.