Tartă cu cremă de vanilie şi fructe de vară
Nu trebuie să fii maestră în arta culinară pentru a prepara această tartă cu cremă de vanilie, servită cu fructele tale preferate de vară.
De ce ai nevoie pentru tartă
Pentru aluat
260 g făină
30 g zahăr
1 ou
95 g unt
apă rece
Pentru cremă
6 gălbenuşuri
100 g zahăr pudră
250 ml lapte de cocos
250 ml lapte
4 linguri amidon
50 g unt
esenţă de vanilie
Pentru decor
afine
zmeură
caise
kiwi
rodie
piersici
Cum se prepară tarta
Combini făina cu zahărul, oul şi untul până când obţii o consistenţă sfărâmicioasă. Torni apă rece şi frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai ţine de mâini. Îl înfăşori în folie şi-l dai la rece o oră.
Pentru cremă, baţi gălbenuşurile cu zahărul până când obţii o consistenţă cremoasă. Pui pe foc laptele, laptele de cocos şi amidonul, omogenizezi şi laşi pe foc până când începe să se îngroaşe. Pui câteva linguri de cremă în gălbenuşuri, omogenizezi, apoi torni peste lapte şi mai ţii pe foc câteva minute, până când se îngroaşă crema.
O dai deoparte, adaugi untul, esenţa de vanilie şi laşi crema la răcit.
Întinzi aluatul, îl aşezi în tavă, inclusiv pe margini, îl înţepi cu furculiţa şi-l dai la cuptor până când se rumeneşte.
După ce s-a răcorit, torni crema de vanilie, nivelezi şi aşezi fructele tăiate. Dai tarta la rece, până când o serveşti.