Tartă cu grepfrut

tarta cu grepfrut jpeg

Grepfrutul este un fruct subtropical îşi are originea în Barbados. Aceste fructe au un strat exterior gros, cu un gust acrişor şi amar. Citrice suculente care se aseamănă cu portocala, dar variază în culoare de la roşu la alb şi la roz.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 200 g făină 100 g unt rece 1 ou 1 lingură zahăr 2 linguri apă rece

5 gălbenuşuri

100 g zahăr

2 linguri făină

350 ml lapte

1 păstaie vanilie

1 grepfrut roşu

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu untul rece tăiat cubuleţe, cu oul şi zahărul. Dacă ţi se pare că aluatul nu se leagă, adaugi apa rece treptat până obţii un aluat nisipos pe care-l dai la frigider 30 de minute. Ulterior, întinzi aluatul într-o formă de copt, îl înţepi din loc în loc cu o furculiţă, îl acoperi cu hârtie de copt peste care pui boabe de fasole. Dai tava 15 minute la cuptorul preîncălzit la 180 °C. Ulterior, scoţi boabele de fasole şi hârtia de copt şi mai laşi aluatul la cuptor încă 10 minute, până când se rumeneşte uşor.

Pentru cremă, baţi găl­benuşurile cu zahărul până obţii o spumă. Adaugi făina şi amesteci uşor până se încorporează. Fierbi laptele cu păstaia de vanilie, apoi îl torni peste compoziţia cu gălbenuşuri şi amesteci continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Pui crema pe baie de aburi, o amesteci continuu şi o laşi să fiarbă două minute. Ulterior, o torni peste blatul de tartă. Decorezi prăjitura cu bucăţi de grepfrut şi o dai la frigider peste noapte.